Mijn volgers

zondag 10 mei 2020

Vogels in mei

Hallo allemaal,
vandaag heb ik een een leuke shabby chic/vintage kaart voor jullie. Deze heb ik gemaakt voor de mei-challenge van Ally's Angels waar het thema zoals altijd "Alles mag" is. Heerlijk jezelf kunnen uitleven dus, zoals je bui net toevallig is.
Voor de kaart heb ik gebruik gemaakt van het mooie designpapier Birdsong van Mintay. Ik zal een geheim verklappen over mezelf. Ik koop altijd van dat mooie papier en leg het dan in de kast. Zo nu en dan denk ik, ik zal er eens wat van gebruiken, loop dan de diverse (ja echt) pakken door en besluit dat het toch zonder is om er in te snijden en knippen. Ik moest voor deze kaart dus echt een knop om zetten. Maar oké, het is gelukt.
Ik ben begonnen op een stuk watercolor papier. Eerst heb ik dat in de gesso van Dutchdoobadoo gezet. Terwijl dit lag te drogen heb ik wat bloemen en andere onderdelen van Birdsong uitgeknipt.
Daarna heb ik met een stencil van Craft Emotions en Dutchdoobadoo structuurpasta wat bloem-motieven aangebracht. Voor dit kon drogen heb ik er Arctic White embossingpoeder van Inkon3 overheen gestrooid om het een beetje een glimmertje te geven. Dit heb ik gedroogd met de heattool.
Vervolgens heb ik de aquarelset van Art by Marlene gepakt, mijn kaart nat gespritzt en met een nat penseel de kleuren bare skin en zest of life hier en daar aangebracht en naar alle kanten laten lopen. Iets laten drogen en toen gedept met een keukentissue.
Terwijl dat lag te drogen heb ik wat ornamentjes van Scrapiniec in de gessot gezet en met de heattool gedroogd. Ik heb ze vervolgens met Distress inkt een tintje groen meegegeven.
Ik heb een vogelplaatje van Syta van Gelderen erbij gezocht. Het is van knipvel 170411.
Dit heb ik gemat op papier met houtstructuur.
Tenslotte heb ik de kaart opgebouwd met kant, ornamenten, doily, gaas, pareltjes etc.
Tot slot heb ik nog hier en daar wat miniscule dotjes Stickles van Ranger aangebracht en met mijn vinger wat uitgesmeerd.
Deze crea doet mee aan de challenge van
International Art & Soul          -     Flowers and Butterflies
Creative Sketchy Girls              -     Bloemen
The Crafting Challenge             -     Flowers
Crafty Friends Challenge          -     Flowers
Simply Create Too                   -     Use Flowers
Vintage & More                      -     Easelkaart
Syta's kaartengroep                  -     Alles wat vliegt
Scribbles Designs                    -     B = for Birds
Little Red Wagon                  -     Flowers
Challenge up your life              -     Tiere