Mijn volgers

vrijdag 1 februari 2019

Dame op canvas

Goede morgen allemaal,
Vandaag heb ik heel veel te laten zien, maar ik begin met mijn Mixed Media project voor de challenge van Do-Al(l) Kreatives met het thema Mixed Media. Onze sponsor is Crafty Ribbon dus wat kant erbij maakt het plaatje helemaal compleet.
Ik heb ervoor gekozen om een stempel te gebruiken van Prima - Julie Nutting, de dame heet Rita. Ik heb deze al in 2017 gekocht bij Scrapbook.com in Amerika omdat ik daar zulke leuke dingen mee zag, maar het kwam er maar niet van om er wat van te maken. Totdat ik ineens de dacht om hier voor deze Mixed Media uitdaging eens een canvas te maken zoals ik dat al die tijd van plan was.
Dit is het geworden. Een canvas op A4 formaat.
Ik ben begonnen met het aanbrengen van twee stukken designpapier van een blok, dat ik echt jaren geleden een keer bij de Wallmart in Canada had gekocht. Het kwam eindelijk eens van pas. De randen heb ik "verouderd" met Distress Vintage Photo. Hier en daar heb ik in rood en zwart gestempeld, een paar verschillende stempels en zo maar een beetje lukraak. Behalve de tekst, die was onder de hartjes gepland.
Het woordje dream komt ook van het blok. Ik heb dat gedistressed, beinkt en met wat foam eronder opgeplakt.
Daarna heb ik alle chipwood onderdelen in de zwarte dan wel witte gesso gezet en vervolgens donkerrood gekleurd met gel medium en rood poeder. Bij de hartjes van Wycinanka zie je dat wat minder maar ook die zijn rood. De tekst "passion" is met Lindy's Gang roodgekleurd. Het hekje heb ik met witte gesso, Rusty patina en wat rood bewerkt om het een oud uiterlijk te geven. De plantjes onderaan zijn van Studio Light en zijn eerst rood gemaakt maar daarna heb ik wat goudkleur toegevoegd.
Ook de kanten bloem en de cabochons met gel medium en rood poeder gekleurd. De cabochons heb ik daarna nog wat goudkleurige wax gegeven.
Terwijl dat lag te drogen heb ik de stempel uitgeknipt en ingekleurd met Copics, behalve de schoenen, dat is Pan Pastel.
Daarna heb ik het rozen-designpapier gestempeld en daarvan de jurk uitgeknipt.Deze heb ik op de dame geplakt met aan de onderkant een randje kant in bijpassende kleur als ruche. In de taille heeft ze een van donkerrood lint gemaakte ceintuur. Om haar schouders heb ik een stola van tule met kleine zilveren dotjes gedrapeerd.
Toen alles droog was, heb ik alle onderdelen op het canvas geplakt met lijm en gel medium. In de kanten bloem en in het chipwood kant links boven heb ik vervolgens nog wat hele kleine beads geplakt, zomaar een beetje lukraak.
Verder heb ik nog wat pailletten hier en daar ter versiering aangebracht.

Mijn canvas wil ik mee laten doen met de challenge van
More mixed media                     -     Anything goes
Vintage journey                        -     Your hearts desire
A inky Mess                            -     Anything mixed media goes
We Love2Create                     -     Anything goes
Bleeding Art                           -     Anything goes
Altered Eclectics                      -     Anyhing goes
Creative Artiste                       -     Anything mixed media goes   
Expressions Craft                    -     The Colours of Love
Craft Stamper                         -     Anything goes with a stamp

10 opmerkingen:

 1. I really love your canvas Jolanda and enjoyed reading your process. It is such fun to do something so different for a change.
  Hugs
  Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is gorgeous, thank you for joining us over a Bleeding Art.
  Hugs
  Linda xxx
  Bleeding Art DT

  BeantwoordenVerwijderen
 3. A fabulous canvas. Lovely details and textures.
  Thank you for joining in with our February challenge "Anything Mixed Media Goes" at Creative Artiste Mixed Media. Good luck x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. There are so many beautiful details to enjoy on your lovely Valentine themed canvas, Jolanda! I especially love how you've designed the girl's dress! Thank you so much for sharing your artwork and your process with us at A Vintage Journey! Hugs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanks for joining in our Feb month blog challenge. "the colors of love".Best of luck!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thanks for hopping on board with us at AVintage Journey Jolanda
  Best wishes
  Annie x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely work. Thank you for joining the More Mixed Media challenge. Hope to see you again next time.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Love the colours awesome project
  Thanku for joining us
  DT Sonika agarwal
  Expressions craft

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Awesome project jolanda. but the only criteria is use product from Expressions craft store, which is missing. Hence it won't enter in the DT voting. Thank you for joining us at Expressions craft challenge

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je mijn blog hebt willen bekijken en een bericht hebt achtergelaten.
Groetjes
Jolanda